Een goed doel


Met de organisatie van de loopwedstrijd willen we mensen in beweging brengen, en een gezellige dorpssfeer creëren.

We willen ons ook sociaal engageren, en dat doen we door elk jaar een goed doel te steunen.


2023: Wens Ambulancezorg vzw

Veel mensen die ongeneeslijk ziek zijn, hebben vaak nog 1 laatste wens. Nog één keer naar hun geboortehuis, voor de laatste keer je huisdier knuffelen, nog één keer de zee zien. Hoe maak je zo een wens, groot of klein, werkelijkheid?

Wens ambulancezorg vzw maakt wensen werkelijkheid. Met een team van enthousiaste vrijwilligers en professioneel medisch materiaal vervoeren we die patiënt in alle comfort zodat hij of zij die laatste wens werkelijkheid ziet worden.

https://www.wensambulancezorgvzw.be

2022: Over de Brug

Als het kriebelt, dan moet je sporten! Maar wat als jongdementie ervoor zorgt dat dit niet meer vanzelfsprekend is? Dan sporten of bewegen we toch samen met lotgenoten en buddy's!

“Over de Brug” is een vrijwilligerswerking voor mensen met jongdementie en hun familie, mantelzorgers. We bieden (bewegings)activiteiten op maat aan, aangepast aan ieders kunnen, op eigen tempo, … zelfs nieuwe uitdagingen gaan we niet uit de weg. Zo gingen we al op initiatie bij Judo Yes Bilzen, gingen we boksen bij Gekke Willy in Diepenbeek, maar ook samen genieten van een belevingswandeling in de natuur of een ritje op onze duofiets zorgen voor onvergetelijke momenten. Jongdementie is hard en vaak rest er niet meer veel tijd voordat de puzzelstukjes van het brein beetje bij beetje verdwijnen, voor altijd. Samen bewegen, samen genieten, samen er voor elkaar zijn, samen onvergetelijke momenten vastleggen … dat is ons doel. We zijn enorm dankbaar dat ons project de steun krijgt van de de “Tour van Spaen” zodat we kunnen blijven investeren in het maken van herinneringen. Dank je wel om mee het verschil te helpen maken. Jullie kunnen ons volgen op FB, Instagram of op onze website http://www.overdebrug.be.


2021: € 2.500 voor MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is een patiëntorganisatie die het algemeen welzijn van personen met Multiple Sclerose (MS) en hun naasten wilt optimaliseren. Wij treden op als partner voor iedere persoon met MS in Vlaanderen. Momenteel hebben we een 4000 tal leden, die elk (indien gewenst) op een individuele wijze door ons geholpen worden. Concreet willen we meer awareness creëren voor de aandoening MS, maar daarnaast staan we ook in voor zaken zoals: psychosociale en administratieve ondersteuning door een equipe van maatschappelijk werkers, belangenverdediging van onze leden, het aanbieden van financiële ondersteuning aan personen met MS in een behartenswaardige situatie en ondersteunen we toegepast wetenschappelijk onderzoek. Als organisatie hechten we enorm veel waarde aan personen die activiteiten en/of campagnes oprichten om personen met MS een hart onder de riem te steken. Zelf zijn we voor ongeveer 80% afhankelijk van giften van particulieren en/of bedrijven, dus iedere vorm van hulp (ongeacht in welke vorm) is voor ons meer dan welkom. We appreciëren de inzet van de organisatoren van “Tour van Spaen” enorm.
2019: € 2.000 voor Huis Erika ThijsHet Huis Erika Thijs is een open huis voor mensen met kanker, hun familie en vrienden. Vrijwilligers bieden er een luisterend oor voor angst, pijn en verdriet en schenken persoonlijke aandacht aan onzekerheid, zorgen en twijfel.

https://www.huiserikathijs.be/


Janssen Bouwbedrijf
4XL
By Baltes